Glastonbury Festival

21-25 juni 2017 | Bristol

Het Glastonbury Festival is één van de grootste jaarlijks terugkerende openlucht muziek festivals van Europa dat plaatsvindt in Engeland. Het festival trekt ongeveer 135.000 bezoekers en vindt plaats in Glastonbury in de buurt van Bristol.

Glastonbury Festival

Het festival ligt om precies te zijn tussen de twee kleine Engelse dorpjes Pilton en Pylle en staat in het bijzonder bekend om de pop- en rockconcerten. Verder zijn er dansvoorstellingen, cabaretoptredens en nog veel meer. Op de technische dienst en de beveiligingsmedewerkers na, zijn alle medewerkers op dit festival vrijwilligers. De winst van dit festival wordt zodoende geschonken aan goede doelen.

Het allereerste Glastonbury Festival vond plaats in 1970 en de entree kostte toen nog 1 dollar! Er waren toen optredens van Al Stewart en Marc Bolan. Verder waren in het verleden David Bowie en Stevie Wonder grote namen die hier het publiek vermaakten. In 2017 bestaat de line-up uit onder meer Radiohead, Foo Fighters, Ed Sheeran en Katy Perry.

De overgrote meerderheid van de festivalgangers verblijft dit weekend in hun tentje en maken gebruik van de campingplaatsen die zijn opgenomen in de ticketprijs (van woensdagavond tot maandagochtend). Anderen kiezen ervoor om hun camper / caravan mee te brengen of om te verblijven in één van de legendarische Tipis van het festival.

Kijk voor het actuele programma, de line up en tickets op de website van het Glastonbury Festival.

 

Website
www.glastonburyfestivals.co.uk

 

Stedentrip Bristol
Lees hier meer over attracties en bezienswaardigheden in Bristol

 

 

 

 

 

Categories: Muziek Tags: Dance, Festival, Rock/Pop