T in the Park

8-10 juli 2016 | Edinburgh

T in the Park, ook wel eens afgekort als TITP, is een jaarlijks terugkerend muziekfestival in de buurt van Edinburgh. Dit driedaagse Schotse muziekfestival wordt sinds 1994 georganiseerd en staat bekend om haar brede line-up.

T In The Park

Voorheen was het festival altijd twee dagen maar sinds 2007 zijn dat er drie. En nog steeds is het festival elk jaar snel uitverkocht. Het festivalterrein bestaat uit zeven grote podia en natuurlijk diverse eet- en drinkgelegenheden. Verder is er een camping bij die plaats biedt aan ongeveer 70.000 festivalgangers. Het festival zelf trekt jaarlijks ongeveer 85.000 bezoekers.

Het festival is niet zo bekend buiten Schotland maar zeker de moeite waard. T in the Park vindt plaats bij Strathallan Castle in Perthshire, niet ver van de Schotse stad Edinburgh. Het is vanuit Nederland zo'n 12 uur rijden naar de locatie van T in the Park. Maar natuurlijk kun je er ook voor kiezen om naar Edinburgh of Glasgow te vliegen.

Dit Schotse festival staat van oudsher bekend om de goede gitaarmuziek maar staat nu vooral bekend om haar brede line-up met daarin pop, rock, dance, en verschillende hiphop artiesten. Grote namen als Amy Winehouse, Ed Sheeran, Calvin Harris, Eminem, The Red Hot Chili Pepers en David Guetta traden hier eerder op. In 2015 stond ook de Nederlandse AfroJack nog op dit festival.

Kijk voor het actuele programma, de line up en tickets op de website van T in the Park.

 

Website:
www.tinthepark.com

 

Stedentrip Edinburgh
Lees hier meer over attracties en bezienswaardigheden in Edinburgh

 

 

 

 

Categories: Muziek Tags: Dance, Rock/Pop