V Festival

20-21 augustus 2016 | Londen/Birmingham

V Festival is een jaarlijks terugkerend muziekfestival dat plaatsvindt op twee afzonderlijke locaties die dezelfde artiesten delen. De ene dag treden zij op in het Hylands Park (Chelmsford, nabij Londen) en de andere dag in het Weston Park nabij Birmingham.

V Festival Weston Park

De V in de naam van dit festival is afkomstig van de grote sponsor Virgin Group. Voorheen kreeg het festival ook altijd het huidige jaartal in haar naam. Zo heette het alle eerste festival V96 (V Festival 1996). Maar sinds 2003 wordt het simpelweg V Festival genoemd. V festival is van origine een rock-festival maar heeft daarnaast altijd ruimte geboden voor andere muziek genres. De afgelopen jaren heeft echter de popmuziek de overhand genomen op dit festival.

Doordat het festival elk jaar in het zelfde weekend plaatsvindt, korte wachttijden kent en vaak goed is georganiseerd trekt het een loyaal publiek. Het festival biedt ruimte aan zowel internationale bekende als minder bekende (Britse) artiesten. Zo traden Coldplay (2000) en James Brown (1998) al eerder op. Sam Smith, James Bay, The Script, Ellie Goulding en Hozier zijn enkele namen die in 2015 de podia van V Festival betraden. In 2016 maken onder meer Rihanna, Justin Bieber, David Guetta en Kaiser Chiefs hun opwachting.

Het festival heeft natuurlijk ook een bijbehorende camping met standaard faciliteiten zoals douches, toiletten en drinkwaterkraantjes. Maar voor degenen die als een ware VIP dit weekend willen beleven zijn er ook V stijl Luxe Camping plaatsen. Deze campingplekken bevinden zich in een schaduwrijke open plek, op slechts een hink-stap-sprong van het grootste podium. Het is toch een wat rustigere plek dan de normale camping en je kunt kiezen uit verschillende tenten en hutten die van alle gemakken zijn voorzien zodat je zelf niet zoveel spullen hoeft mee te sjouwen.

Voor het programma, de line-up van 2016 en meer informatie kun je een kijkje nemen op de website.

Website
www.vfestival.com

 

 

Stedentrip Birmingham
Lees meer over bezienswaardigheden en attracties in Birmingham

Stedentrip Londen
Lees meer over bezienswaardigheden en attracties in Londen

 

 

 

Categories: Muziek Tags: Dance, Festival, Rock/Pop