Volt Festival

29 juni - 2 juli 2016 | Sopron

In Sopron (Hongarije), een klein stadje op zo'n 60 km van Wenen en 80 km van Bratislava vindt het jaarlijkse VOLT Festival ook dit jaar weer plaats.

Volt Festival

VOLT is ooit begonnen als het kleine broertje van het grote Sziget Festival maar is inmiddels uitgegroeid tot een bekend festival met een eigen karakter en trekt jaarlijks zo'n 70.000 bezoekers.

Het festivalterrein bevindt zich op een plaatselijke camping net buiten het stadje aan de rand van een bos. Vanaf deze camping is het ongeveer een kwartiertje lopen naar Sopron. Op de festival camping, die van alle basis gemakken is voorzien, kun je 4 dagen genieten van een heerlijke sfeer. De organisatie is dezelfde als die van het Sziget Festival. Er zijn dan ook een hoop vergelijkbare eettentjes, er is eenzelfde bungeejump als op Sziget en ook het betaalsysteem met de Festipay card is gelijk.

Qua muziek stonden er voorheen vooral Hongaarse artiesten op VOLT. Maar sinds een aantal jaar zijn dit ook vele (grote) internationale artiesten. Zo traden Fatboy Slim, David Guetta, Jamie Woon , Bonobo en Thirty Seconds to Mars in vorige edities op. In 2016 zullen onder andere Iron Maiden, Slayer en Sigma deel uit maken van de line-up.

Kijk voor actuele informatie over het programma, de line up en tickets op de website van het VOLT festival.

 

Website
www.sziget.hu

 

 

Stedentrip Wenen
Lees meer over attracties, bezienswaardigheden en evenementen in Wenen

Stedentrip Bratislava
Lees meer over attracties, bezienswaardigheden en evenementen in Bratislava

 

 

 

Categories: Muziek Tags: Dance, Festival, Rock/Pop