Wereldjongerendagen

26-31 juli 2016 | Krakau

De internationale bijeenkomst van jonge gelovigen vindt dit jaar plaats in Krakau. Tijdens dit evenement zullen honderdduizenden katholieke jongeren naar Krakau trekken. 

World Youth Days

De Wereldjongerendagen worden door de Rooms-Katholieke Kerk georganiseerd en vinden eens in de 3 jaar plaats. De laatste editie in Rio de Janeiro trok bijna 4 miljoen bezoekers en ook in Krakau worden dit jaar meer dan een miljoen bezoekers verwacht.

De Wereldjongerendagen hebben dit jaar het thema "Zalig zijn de barmhartigen, want hun zal barmhartigheid geschieden". Onder dit motto worden gedurende de Wereldjongerendagen verspreid over de stad tal van activiteiten georganiseerd met muziek, theater en discussie. 

Hoogtepunten van het programma van de Wereldjongerendagen zijn de aankomst van de Paus op de donderdag, de kruisweg op vrijdag, de avondwake met de paus op zaterdag en de slotviering op zondag.

De Wereldjongerendagen 2016 duren 6 dagen, van dinsdag 26 juli t/m zondag 31 juli. De hoofdlocatie van het evenement is Blonia Park, een grote weide direct ten westen van het historische stadscentrum.

 

Website
www.krakow2016.com

 

 

Stedentrip Krakau
Lees meer over bezienswaardigheden en attracties in Krakau

 

 

 

Foto: © Madrid11 / Flickr

Categories: Cultuur