5 leuke activiteiten met kids in Warschau

28 september 2017

Warschau is één van de grootste steden in Centraal Europa en heeft zich de afgelopen jaren snel ontwikkeld tot een eigentijdse hoofdstad. Moderne faciliteiten gecombineerd met eeuwenoude geschiedenis maken Warschau tot een aantrekkelijke bestemming voor jong en oud. Ook met de allerjongsten kan je prima een paar dagen vertoeven in Warschau. Bezoek bijvoorbeeld één van onderstaande attracties die goed in de smaak vallen bij jonge kinderen.

Prinsen en prinsessen in Wilanów

In het zuiden van Warschau bevindt zich het kleurrijke zomerpaleis van de vroegere Poolse koningen. Kinderen zullen zich vergapen aan de pracht en praal van het 17e eeuwse interieur van het barokke paleis. Ook de historische museumstukken, inclusief de kostuums en jurken van prinsen en prinsessen, zullen de kids kunnen bekoren. Lees meer over een bezoek aan Wilanów.

Poppenhuizen voor groot en klein

Het fameuze Paleis der Culturen en Wetenschap - ooit een cadeautje van Stalin aan de bevolking van Warschau - herbergt tegenwoordig tal van culture instellingen, waaronder een dozijn theaters, musea en expositieruimtes. Eén van de meest bijzondere musea is het poppenhuismuseum. In dit kleine museum vind je enkele tientallen historische poppenhuizen, de één nog mooier dan de ander. Zowel kinderen als ouders zullen hier hun ogen uitkijken. Lees meer over een bezoek aan het Paleis der Culturen.

Een traditionele dierentuin met historie

warschau-dierentuin

De dierentuin van Warschau is er één zoals je die in Nederland of België nog maar zelden ziet. Ruim opgezet met veel ruimte voor de dieren, maar nog echt een dierentuin en geen pretpark. Je vindt er onder meer olifanten, neushoorns en giraffen en kunt er makkelijk een halve dag in doorbrengen. Ouders die geïnteresseerd zijn in historie kunnen ook een bezoek brengen aan de voormalige directeurswoning. Directeur Jan Żabinski en zijn vrouw boden hier tijdens de Tweede Wereldoorlog onderdak aan ruim 300 Joden, een heldenrol die onlangs verfilmd is in de film The Zookeeper's Wife.

Picknicken op een gazon van Lazienki Park

Op een klein kwartier rijden vanaf het centrum met de bus of taxi bevindt zich een prachtig park met paleizen, tuinen en vijvers die uitnodigen voor een heerlijke picknick, wandeling of spelen met de kinderen. In het Lazienki Park bevinden zich de paleizen van vroegere koningen, maar ook de voormalige residentie van recente Poolse presidenten. In het openluchttheater worden 's zomers regelmatig openbare concerten gegeven. Lees meer over een bezoek aan Lazienki Park.

Amusement in de oude binnenstad

marktplein-warschau

De oude binnenstad van Warschau (Stare Miasto) bezit prachtige historische gebouwen en populaire bezienswaardigheden zoals het Koninklijk Paleis en het kleurrijke marktplein. De vele terrassen, goede restaurants en tientallen straatartiesten trekken dagelijks vele toeristen en bezoekers en maken het tot een amusante bestemming voor jong en oud. Kinderen zullen genieten van de vele straatartiesten, waterpret bij de fontein in het midden van het marktplein, of een ritje op paard en wagen door de gezellige straatjes van het oude centrum. Lees meer over een bezoek aan Stare Miasto.

 

 

 

 

Stedentrip Warschau
Lees meer over bezienswaardigheden en attracties in Warschau

 

 

 

Categories: Reisverslagen Tags: Warschau