De mooiste modemusea van Europa

1 november 2015

Er wordt weleens gezegd dat modedesigners de moderne kunstenaars van de 21e eeuw zijn.Misschien is dat wel de reden dat enkele grote modehuizen hebben besloten om hun activiteiten uit te breiden met het openen van musea. Prada en Louis Vuitton voeren de boventoon met het Prada Museum in Milaan en het onlangs geopende Louis Vuitton Museum in Parijs.

Prada Museum in Milaan

Prada Museum

Al in 1993 richtte de kleindochter van de beroemde modeontwerper Mario Prada een mode instituut op, het Fondazione Prada. Het was bedoeld als expositieruimte voor de nieuwste mode, maar werd al snel een museum voor moderne kunst. Het museum richt zich op visuele kunst, film en performance en bevindt zich sinds mei 2015 in een nieuw, door Rem Koolhaas ontworpen, gebouw. Al meer dan twintig jaar is het Prada Museum inmiddels een plek waar vele kunstenaars werk tentoonstellen dat is geïnspireerd door of speciaal ontwerpen is voor Prada. Al met al is het Prada Museum een must-see tijdens een bezoek aan modestad Milaan. Meer weten over Milaan, bekijk dan onze informatie over een stedentrip naar Milaan.

Louis Vuitton Museum in Parijs

Louis Vuitton Museum Paris

La Fondation Louis Vuitton is gevestigd in een bijzonder modern gebouw aan Avenue Mahatma Gandhi in Parijs. Het opende haar deuren in 2014 en is sindsdien een belangrijke toeristische attractie. Werken van tal van beroemde moderne kunstenaars worden in het Louis Vuitton Museum tentoongesteld. Ook worden er veel concerten gegeven, waarmee het museum zich onderscheid van andere modemusea. Behalve de collectie is ook het indrukwekkende gebouw absoluut een bezichtiging waard. Geïnteresseerd in andere hoogtepunten van Parijs? Bekijk onze tips over Parijs.

Ben je een modeliefhebber? Zet dan zeker deze beide musea op je lijstje. Het zijn uitstekende redenen om een bezoek te brengen aan Milaan of Parijs, de modehoofdsteden van Europa.

 

 

 

Tags: Milaan, Parijs