Eerste voedselmuseum ter wereld in London

20 november 2015

Op 23 oktober is het British Museum of Food geopend aan de Borough Market in het centrum van London.

Foodmuseumjelly

Eerste voedselmuseum ter wereld
Het museum heeft een oppervlakte van 750 vierkante meter waarbinnen verschillende tentoonstellingen bij te wonen zijn. Dit voedselmuseum werd net 5 daagjes eerder geopend dan het Museum of Food and Drinks in New York en gaat er daarom met de eer 'eerste voedselmuseum ter wereld' van door.Er zijn al wel musea in bijvoorbeeld Japan en Duitsland die enkel gespecificeerd zijn in één voedselsoort zoals Ramen en de Braadworst. Maar het museum in London gaat over voedsel in het algemeen en dat is vernieuwend. 

Beide musea zijn van tijdelijke aard. Het British Museum of Food opent drie maanden lang haar deuren. De initiatiefnemers zijn nog op zoek naar genoeg financiële middelen om er een permanent museum van te maken. De initiatiefnemers zijn Sam Bompas (avant garde-cehf) en Harry Parr (voedseldesigner). Beide zijn het voedselondernemers met een missie: "mensen van meer informatie over voedsel voorzien". Een voedselmuseum past volgens hun perfect in de huidige tijd van superfoods, fitgirls (en guys) en bio-gardens.

Een wereldwijde informatiebron
In het museum gaat het over de geschiedenis, ontwikkelingen en de kunst van eten. In de diverse tentoonstellingen kun je als bezoeker van alles leren over voedsel en de mens zoals bijvoorbeeld hoe de spijsvertering werkt. Ook kun je er verschillende dingen proeven en kun je een ware 'chocolate world' verkennen en bij deze verkenning hoort natuurlijk: gratis chocolade! Sam en Harry hopen dat het museum een wereldwijde informatiebron wordt.

Foodmuseumowners
Foto: © Rob Greig

Zou je ook meer willen weten over voedsel in combinatie met het menselijk lichaam dan is een bezoekje aan dit museum tijdens je stendentripje London zeker de moeite waard. Kijk voor meer informatie op de website van het British Museum of Food: www.bmof.org

Lees meer over een stedentrip London

 

 

 

 

Tags: Londen