Zweden volgend jaar gastland Eurovisie Songfestival

24 mei 2015

Eurovisie 2015Even leek het er op dat Rusland in 2016 het gastland van het Eurovisie Songfestival zou worden, maar uiteindelijk ging toch Zweden er met de eer vandoor. Door de winst van Mans Zelmerlöw met zijn nummer Heroes mag Zweden volgend jaar het populaire songfestival organiseren.

De grote vraag daarbij is natuurlijk welke stad de Zweden zullen kiezen als locatie voor het liedjesfestijn. Zweden organiseerde al 5 keer eerder het songfestival. In 1975 en 2000 werd het evenement gehouden in de hoofdstad Stockholm (met in '75 de winst van de Nederlandse inzending Teach-In), in 1985 was Göteborg gastgever en ook Malmö was al 2 keer de stad waar duizenden Europese muziekliefhebbers naar toe zijn getogen (in 1992 en 2013).

Volgens de statistieken is het dus goed mogelijk dat het Eurovisie Songfestival in 2016 gehouden zal worden in Göteborg, de tweede stad van Zweden. Maar het kan natuurlijk net zo goed Stockholm, Malmö of een andere Zweedse stad worden. We houden het in de gaten. Want in welke stad het ook is, het zal dan zeker een leuke stedentripbestemming zijn voor muziekliefhebbers en andere liefhebbers van het songfestival.

 

Stedentrips Zweden
Bekijk hier een overzicht van populaire bestemmingen in Zweden

 

Categories: Evenementen Tags: Göteborg, Malmö, Stockholm