Fietsen door de 5 mooiste straten van Amsterdam

5 november 2020

Nog even lekker een weekendje of midweekje weg in de herfst?! Dat kan ook prima in eigen land! Laat je inspireren door onze prachtige hoofdstad! Langs de Amsterdamse grachten fietsen terwijl de blaadjes van de bomen vallen en het straatbeeld mooi oranje/rood kleurt, dat is toch heerlijk.

Bike Tour

Ontdek Amsterdam

Amsterdam is een geweldige stad om met droog weer op de fiets te ontdekken. Amsterdam is volgens verschillende ranglijsten zelfs de meest fietsvriendelijke stad ter wereld! Zeker in de herfst kleuren de straten langs de grachten prachtig herfstig en is dit de moeite waard. Lekker fietsen door de gezellige Jordaan, langs het Leidseplein of juist door het Vondelpark. Het kan allemaal. Fietsen door Amsterdam geeft je een gevoel van vrijheid en rust. Onderweg zijn er genoeg cafés, hippe hotspots en leuke restaurantjes om even wat te drinken en/of te eten. Je kunt natuurlijk zelf je route uitstippelen en zelf de fiets pakken, maar er worden ook talloze fietstochten aangeboden waarmee je met een gids langs de mooiste bezienswaardigheden van de stad fietst en waar je ook een fiets kunt huren mocht je deze zelf niet mee (kunnen) nemen.

De 5 mooiste straten van Amsterdam volgens Weekendsteden

Voor diegene die graag zelf op pad willen met de fiets hebben wij alvast 5 van de mooiste straten in Amsterdam voor je op een rij gezet.

1. Brouwersgracht 
Deze straat werd eerder ook al door de lezers van het Parool uitgeroepen tot mooiste straat van Amsterdam. Deze straat verbindt de Singelgracht met het Singel en markeert de noord(westelijke) grens van de Amsterdamse grachtengordel. De Brouwersgracht vormt eveneens de noordelijke grens van de Jordaan. Over de Brouwersgracht liggen de meest prachtige bruggen zoals bijvoorbeeld de Lekkeresluis (hoek Prinsengracht/Brouwersgracht). Verder kenmerkt deze prachtige straat zich door mooie grote (soms nog functionele) pakhuizen met grote luiken. De pakhuizen 'Spitsbergen' (nummer 204) en 'Het Vijfde Groende Hert' (nummer 208) zijn hier mooie voorbeelden van.

Brouwersgracht

2. Oude Houthaven
Zeker de moeite waard om hier even te stoppen en te genieten van het uitzicht over het water. De Oude Houthaven is een straat in het westelijk havengebied van Amsterdam en ligt langs het IJ. De haven wordt eigenlijk alleen nog gebruikt voor de binnenvaart.

3. Haarlemmerstraat 
Deze Amsterdamse straat ligt in het centrum van Amsterdam aan de westelijke kant. De straat loopt tot aan de Korte Prinsengracht en zal verder gaan in de Haarlemmerdijk, tot aan het Haarlemmerplein. Samen vormen deze straten echt de juweeltjes van de Jordaan. In de Haarlemmerstraat is het eigenlijk altijd druk. Er zijn tal van gezellige cafés en restaurantjes te vinden en ook aan winkels ontbreekt het niet in deze straat. Een levendige, bruisende en gezellige straat waar je zeker eens door heen moet fietsen wanneer je in Amsterdam bent. En vergeet dan vooral niet even te stoppen bij één van de leuke restaurantjes in deze straat.

Haarlemmerstraat

4. Cornelis Schuytstraat 
Dit is één van de chicste straten van Amsterdam. De Cornelis Schuytstraat bevindt zich vlakbij het Vondelpark in het duurdere Amsterdam-Zuid. Er staan veel exclusieve en bijzondere huizen waar veelal rijk en/of bekend Nederland woont. Ook zijn er enkele exclusieve, stijlvolle winkeltjes te vinden. Het is superleuk om eens door deze straat te fietsen en een beetje door de ramen naar binnen te gluren van deze prachtige luxe.

5. Keizersgracht
De Keizersgracht is één van de drie hoofdgrachten die samen de Amsterdamse grachtengordel vormen. Deze gracht ligt tussen de Prinsengracht en Herengracht in en er bevinden zich vele monumentale panden. De Onze Lieve Vrouwenkerk is bijvoorbeeld gelegen aan deze mooie gracht. Maar ook de Koopermolen en het Huis Met De Hoofden bevinden zich aan deze gracht. Verder wordt de Keizersgracht door veertien prachtige bruggen overspannen en kun je er bij vors winterweer zelfs schaatsen!

Keizersgracht

 

Voor meer leuke tips over onze prachtige hoofdstad kun je ook terecht op onze Amsterdam Pagina.

 

 

Tags: Amsterdam