Krakau is wederom beste stedentrip in Europa

13 januari 2015

RynekKrakau is door Zoover wederom uitgeroepen tot beste stedentripbestemming van Europa. Net zoals in 2014 werd de Poolse stad het beste gewaardeerd door de gebruikers van Zoover. Tweede werd dit jaar Sevilla, gevolgd door Venetië.

Krakau kreeg van ruim 60.000 respondenten het hoogste gemiddelde cijfer (8,8) en scoorde onder meer hoog op uitgaansleven, cultuur en sfeer. Ook het aanbod van hotels in het hogere segment kreeg een hoge waardering. Daarnaast is Krakau vergeleken met veel andere Europese steden nog redelijk betaalbaar en ook goed bereikbaar. Zo werd deze week nog aangekondigd dat KLM dagelijks van Schiphol naar Krakau gaat vliegen.
Zelf hebben wij Krakau ook al lange tijd hoog in het vaandel staan. Hoogtepunten van deze stad in het zuiden van Polen zijn onder meer de fraaie Rynek (Marktplein), het kasteel op de Wawel en de gezellige oude Joodse wijk Kazimierz. Kijk hier voor een compleet overzicht van de mooiste attracties in Krakau.

Verrassende nieuwkomer in de top 10 dit jaar is Granada. Deze stad scoorde verrassend het beste op uitgaansleven en haalde ook een mooi resultaat op cultuur en sfeer. Wenen steeg dit jaar naar de 4e plek. Maastricht is de hoogst genoteerde stad in Nederland.

De complete top 10 van Europese stedentrips voor 2015 ziet er volgens Zoover als volgt uit (met tussen haakjes de positie van 2014):

1 (1) Krakau
2 (2) Sevilla
3 (3) Venetië
4 (6) Wenen
5 (4) Brugge
6 (-) Granada
7 (7) Barcelona
8 (5) Rome
9 (9) Praag
10 (8) Maastricht 

 

Lees ook
Krakau volgens Zoover de beste Europese stedentrip 2014

 

Bron: zoover.nl

Tags: Krakau