Lublin in Polen mooie nieuwe bestemming vanaf Eindhoven

29 december 2015

Vanaf 25 maart 2016 gaat Wizz Air twee maal per week vliegen tussen Eindhoven en het Poolse Lublin.

Bij Lublin zullen de meeste mensen in eerste instantie denken aan een spelfout in de naam van hoofdstad van Ierland. Maar nee, Lublin met een L bestaat ook. Het is één van de mooiste steden van Polen!

Grodzka Street

Lublin is een stad met ruim 350.000 inwoners in het oosten van Polen, ongeveer 170 kilometer ten zuidoosten van de Poolse hoofdstad Warschau. Lublin is ontstaan in de 12e eeuw en floreerde in de 16e eeuw als belangrijke handelsplaats tussen de Zwarte Zee en West-Europa.
Tegenwoordig kent de stad een grote studentenpopulatie en geldt het als cultureel en commercieel centrum van oostelijk Polen.

Bezienswaardigheden
Lublin heeft een prachtige goed bewaarde oude binnenstad, met een indrukwekkend kasteel, verschillende kerken en de restanten van de oude stadsmuur. Het marktplein is in de zomer bezaaid met terrasjes en is tevens het centrum van het veelzijdige uitgaansleven van Lublin. 

Rynek

Shoppen en uitgaan
Naast het bezichtigen van mooie historische bezienswaardigheden kan je in Lublin ook prima shoppen en uitgaan. De stad heeft een aantal grote shopping malls. En 's avonds kan je terecht in vele authentieke restaurants, gezellige bars en trendy clubs, of een bezoek brengen aan één van de vele theaters.

Festivals
Lublin staat ook bekend om de vele festivals. Het hele jaar door zijn er talrijke culturele festivals in de stad, waaronder het middeleeuwse festival Jarmark Jagiellonski dat al eeuwenlang elke zomer in Lublin wordt gevierd.

Jarmark

Wizz Air gaat vanaf 25 maart 2016 2x per week vliegen tussen Eindhoven Airport en Lublin. De vliegtijd is ongeveer 2 uur en de vluchten zijn op vrijdag en maandag, ideaal voor een weekendje weg.

Lublin is na Warschau, Poznan, Wroclaw, Krakau en Gdansk de zesde bestemming in Polen die rechtstreeks wordt aangevlogen vanaf Eindhoven.

 

Stedentrips Polen
Lees hier meer over stedentrips naar prachtige steden in Polen.

 

 

 

 

 

 

Categories: Nieuwe routes