Nieuwe citytrip bestemmingen easyJet vanaf Schiphol

21 juli 2015

easyJet breidt haar dienstverlening vanaf Schiphol dit najaar verder uit. Vanaf oktober gaat de Britse lowcost airline vanaf Amsterdam vliegen naar Tel Aviv. En in december voegt het de route Amsterdam-Wenen aan haar netwerk toe.

easyJetBehalve naar haar nieuwe stedentripbestemmingen Wenen en Tel Aviv zal easyJet ook weer gaan vliegen op het Franse Lyon, één van de grootste steden van Frankrijk. Verder zullen in het winterseizoen de oranje Airbussen van easyJet met regelmaat gaan vliegen op de wintersportbestemmingen Salzburg en Grenoble. Tot slot wordt de luchthaven van Tenerife-South op de populaire Canarische Eilanden toegevoegd een de lijst van inmiddels 33 bestemmingen vanaf Amsterdam Schiphol Airport.

easyJet kondigde eerder dit jaar, bij de opening van haar base op Schiphol, al aan het aantal bestemmingen vanaf Nederlands grootste luchthavens dit jaar verder uit te breiden. In haar ambitie om ook meer zakelijke reizigers te trekken past daarbij de uitbreiding met grote steden als bestemming. Dit voorjaar werd bijvoorbeeld al bekend dat easyJet zou gaan vliegen op steden als Hamburg en Toulouse. Ook de dienstregeling op Milaan werden uitgebreid met vluchten op het centraal gelegen Milaan-Linate, naast de reeds bestaande vluchten op Milaan-Malpensa. En nu worden dus de Oostenrijkse hoofdstad Wenen en de grootste stad van Israel toegevoegd.

Naturhistorisches MuseumKlassiek Wenen al jaren in trek bij stedentrippers
Wenen is al jaren een populaire stedentrip bestemming. Liefhebbers van cultuur, geschiedenis en klassieke muziek hebben de stad lang geleden al ontdekt als ideale stad voor een weekendje weg. Tegenwoordig trekt het trendy uitgaansleven en de uitgebreide winkelmogelijkheden een nog breder publiek. Bekijk hier ons overzicht van de belangrijkste attracties in Wenen.

Cultuur, uitgaan en strand in trendy Tel Aviv
Tel Aviv is de belangrijkste stad van Israël en vormt samen met haar zusterstad Jaffa een stedelijk conglomeraat met ruim 3,6 miljoen inwoners. Behalve het zakelijk centrum van Israël is het ook een belangrijk cultureel middelpunt van het land. Je vindt er verscheidene vermaarde musea, een bruisend nachtleven en daarbij ook nog eens een prachtig strand. Bovendien bevindt de hoofdstad Jeruzalem met al haar historische bezienswaardigheden zich op minder dan een uur rijden van de luchthaven. Ook Tel Aviv is daarmee een fraaie bestemming voor een lang weekend cultuur, uitgaan en strand.

Basilique de FourviereWerelderfgoed en lekker eten in Lyon
Dat Lyon meer is dan een stad waar je met je auto en caravan snel voorbij rijdt op weg naar de zon in Zuid-Frankrijk, is ook al langer bekend. Verschillende delen van de stad staan op de Werelderfgoedlijst van de UNESCO en ook de gastronomie van Lyon trekt vele bezoekers. Dankzij vluchten op donderdag, vrijdag, zondag en maandag is het vanaf deze winter mogelijk om hier voordelig een lang weekend van te genieten.

Salzburg is meer dan alleen skiën
Ook Salzburg mag hier als citytrip bestemming niet onvernoemd blijven. Hoewel de stad door easyJet vooral wordt aangedaan om wintersporters naar hun bergen te krijgen, is een bezoek aan de stad in de winter ook zeker aan te raden. Transavia bood Salzburg vorig jaar al aan. En met additionele vluchten van easyJet wordt het plannen van een weekendje Salzburg voor deze winter nog makkelijker en voordeliger.

Categories: Nieuwe routes Tags: Lyon, Salzburg, Wenen