Vanaf Groningen Airport Eelde naar Kopenhagen

31 juli 2016

Deze herfst heeft Groningen Airport een nieuwe bestemming. Vanaf 19 september gaat er dagelijks gevlogen worden tussen Eelde en de Deense hoofdstad Kopenhagen.

Na Londen en Gdansk wordt Kopenhagen vanaf september de derde ideale stedentripbestemming vanaf Groningen. De nieuwe luchtvaartmaatschappij Nordica gaat vanaf 19 september twee keer per dag vliegen tussen Groningen Airport Eelde en het vliegveld van de Deense hoofdstad Kopenhagen.

Nordica, de kersverse nationale luchtvaartmaatschappij van Estland, biedt de vluchten aan in samenwerking met Adria Airways, die de vluchten uitvoert. Een Sloveense airline die in naam van een Estse maatschappij gaat vliegen tussen Groningen en Kopenhagen - het klinkt vreemd. Maar Nordica en Adria Airways zijn lid van Star Alliance, waar bijvoorbeeld ook Lufthanse toebehoort, dus dat zou goed moeten komen. Het belangrijkste is dat bewoners van Noord-Nederland vanaf september nu lekker een weekendje weg kunnen naar Kopenhagen, zonder eerst naar Schiphol te moeten reizen.

De verbindingen tussen Groningen en Kopenhagen zijn ideaal voor een stedentrip. Zo vlieg je bijvoorbeeld vrijdagavond om 19:15 heen en zondagavond rond 20:30 ben je weer terug op Eelde. Met een vliegtijd van ruim een uur heb je zo 2 volle dagen in de Deense hoofdstad en alle tijd om de vele bezienswaardigheden en attracties van Kopenhagen te beleven.

 

Stedentrip Kopenhagen
Lees meer over bezienswaardigheden en attracties in Kopenhagen

 

 

 

 

 

Categories: Nieuwe routes Tags: Groningen, Kopenhagen