Växjö in Zweden nieuwe bestemming vanaf Schiphol

19 februari 2014

VäxjöOnlangs werd nog aangekondigd dat Ryanair de verbinding tussen Airport Weeze en de luchthaven van Växjö eind maart beëindigd. Deze week kwam echter ook het nieuws dat Estonian Air juist gaat vliegen naar Växjö en wel van Schiphol. Vanaf begin mei zal 8 keer per week gevlogen worden tussen de Amsterdamse luchthaven en Växjö Småland Airport.
Het opmerkelijke feit dat de route Amsterdam-Växjö wordt aangeboden door Estonian Air komt voort uit het gegeven dat deze Estse luchtvaartmaatschappij overcapaciteit had en met de luchthaven van Växjö een contract heeft afgesloten om deze extra capaciteit tijdelijk (in ieder geval een jaar) in te zetten op de route naar Amsterdam.

Växjö is een stad met ruim 60.000 inwoners in de provincie Småland in het zuiden van Zweden. Het stadje zelf heeft enkele interessante attracties, waaronder Kasteel Teleborg, en staat bekend om haar productie van glas en kristal. Växjö wordt bovendien geëerd als één van de 'groenste' steden van Europa.
Pippi LangkousDe omgeving en de regio zijn typisch Zweeds, met vele bossen, meren en karakteristieke Zweedse dorpjes en huizen. Bovendien vormt Småland de geboortegrond van Pippi Langkous en IKEA. Veel Zweedser dan dat kan je het dus haast niet vinden.

Voor wie tijdens een weekendje weg natuur en kleinstedelijke gezelligheid wil combineren, is Växjö de komende zomer een interessante en verrassende bestemming.

 

 

 

Lees ook
Ryanair gaat minder vliegen vanaf Weeze 

Categories: Nieuwe routes Tags: