Over ons

Weekendsteden.nl is een reisportaal met informatie over verschillende vliegbestemmingen in Europa. De website heeft als doel bezoekers die zich oriënteren voor hun volgende stedentrip, te helpen bij het kiezen van een bestemming. Deze hulp wordt geboden door een overzicht te geven van vliegbestemmingen vanaf de belangrijkste luchthavens in Nederland, België en omgeving, met daarbij voor verschillende steden aanvullende informatie over bezienswaardigheden, uitgaan en vervoer.

Waarom Weekendsteden.nl?

Deze site komt voort uit de persoonlijke interesse en behoefte van de oprichter, Tiemen Nales. Zijn interesse in reizen, cultuur, architectuur, geschiedenis en uitgaan maken een stedentrip voor hem de ideale invulling van een weekend of korte vakantie. Samen met zijn vrouw, familie of vrienden heeft hij de afgelopen jaren vele steden in Europa en daarbuiten bezocht. Maar wat hij altijd miste was een overzicht van mogelijke bestemmingen, met per stad een kort en bondig overzicht van wat er te zien is, waar de belangrijkste winkelstraten zijn en in welke buurt je het beste kunt uitgaan. 

Wat gemist werd, is nu omgezet in een website waar deze informatie inderdaad voor vele steden beknopt te vinden is. In het kader van 'less is more' geeft weekendsteden.nl per stad de belangrijkste informatie die je nodig hebt om jouw interesse in een stad te wekken. Voor details over de beste restaurants en leukste winkels zijn er andere websites. En ook voor het boeken van vluchten, hotels of complete stedentrips zijn er andere online aanbieders, waar we je op weekendsteden.nl graag naar verwijzen. 

We hebben het zoeken naar jouw volgende bestemming vergemakkelijkt door een overzicht te geven van mogelijke bestemmingen per luchthaven van vertrek, per thema en per land. Daarnaast geeft de kalender de belangrijkste evenementen in Europa die bezocht kunnen worden in combinatie met een stedentrip.

Weekendsteden.nl groeit nog!

Weekendsteden.nl is een website die nog in ontwikkeling is. Vooralsnog staat bij veel steden alleen de basisinformatie vermeld. Geleidelijk zullen echter meer bestemmingen en informatie gepubliceerd worden.

Sinds april 2015 is er ook een Poolse versie van de website: www.miastonaweekend.pl

Heb je tips of suggesties? Laat het ons dan weten via het contactformulier. Ook als je zelf interesse hebt om mee te werken aan het uitbouwen van deze site, of mooie foto's wilt delen van bestemmingen die hier nog niet uitgebreid in beeld zijn gebracht, komen we graag met je in contact.

 

 

Weekendsteden is geregistreerd bij de Kamer van Koophandel in Amsterdam onder Kvk-nummer 55717489.