Strøget

StrogetStrøget is de belangrijkste winkelstraat van Kopenhagen. Deze straat, die alleen voor voetgangers toegankelijk is, is ruim een kilometer lang en loopt tussen de Rådhuspladsen en Kongens Nytorv. Strøget bestaat feitelijk uit 3 straten: Frederiksberggade, Amagertorv en Østergade. Maar iedereen in Kopenhagen kent de straat als Strøget. De straat wordt onderbroken door de gezellige Gammeltorv, waar tot laat in de zomer vele terrasjes staan. 
Aan deze populaire winkelstraat bevinden zich talloze winkels en boetieks, die van het westen naar het oosten ook steeds chiquer worden. Enkele bekende merken die filialen hebben langs deze shopping mile zijn onder meer Zara, Vero Moda, Jack & Jones, H&M, Tommy Hilfiger en Topshop. Ook vind je aan Strøget een grote Lego Store en het exclusieve warenhuis Illum.

Tussen de winkels zijn aan Strøget voldoende cafés, restaurants en pubs te vinden waarin je een pauze kunt nemen tussen de vele uren winkelgenot.

Openingstijden
De meeste winkels aan Strøget zijn geopend van ma-za van 10:00-18:00 uur (vrijdags tot 19:00 uur, zaterdags tot 17:00 uur).

Adres
Frederiksberggade, Amagertorv en Østergade

Website
ww.stroget-kobenhavn.dk