Vervoer naar Kopenhagen

De Deense hoofdstad ligt op ongeveer 8½ uur rijden (769 km) vanaf Utrecht en 10 uur rijden (929 km) vanaf Brussel. Met de trein ben je vanaf Utrecht op z'n snelst in 10¾ uur op het station van Kopenhagen (overstappen in Duisburg en Hamburg). Vanaf Brussel Centraal ben je met de trein minstens 11¾ uur onderweg.
De snelste manier om Kopenhagen te bereiken is daarom met het vliegtuig en dat kan rechtstreeks vanaf Schiphol, Brussel en Düsseldorf.

Vliegen naar Kopenhagen


Luchthavens nabij Kopenhagen

Copenhagen Airport

Copenhagen Airport (CPH)

Het vliegveld van Kopenhagen ligt 8 kilometer ten zuiden van de stad. Lees meer...


Vervoer in Kopenhagen

Openbaar vervoer
In Kopenhagen kan je je in het openbaar vervoer verplaatsen per bus en met de metro. Er zijn verschillende metrolijnen die de stad doorkruisen, en ook is er een metroverbinding met de luchthaven. Met de Copenhagen Card heb je onbeperkt toegang tot al het openbaar vervoer in Kopenhagen (inclusief de treinen van DSB), maar ook vrije toegang tot ruim 75 attracties. Je koopt een Copenhagen Card 24 uur vanaf EUR 299. Goedkoper is een reguliere dagkaart voor het openbaar vervoer. Deze is te koop voor ongeveer DKK 75. Voor een enkeltje met de metro ben je zo'n DKK 25 kwijt. 

Fietsen
Kopenhagen is een prima stad om per fiets te verkennen. De wegen zijn vlak en er zijn goed gemarkeerde fietspaden. Ontdek de stad op eigen houtje met een gehuurde fiets, of sluit je aan bij één van de vele georganiseerde fietsexcursies van bijvoorbeeld Bike The City of Copenhagen Cyctours.

Sightseeing Tours

In Kopenhagen vind je verschillende sightseeing tours die per bus een rondje langs de belangrijkste attracties van de stad maken. De rode bus van de Hop On-Hop Off service van CitySightseeing  is de bekendste, met verschillende routes door de stad.