Vervoer naar Bremen

Bremen ligt op minder dan 2 uur rijden vanaf Groningen en Enschede. Voor veel Nederlanders is het daarom een prima optie om met de auto naar Bremen te reizen. Met de trein ben je vanaf Utrecht (via Amersfoort en Osnabrück) ongeveer 4 uur onderweg. De snelste treinverbinding vanaf Brussel is via Keulen. De reis duurt dan iets minder dan 6 uur. Met een luchthaven nabij de binnenstad van Bremen is vliegen naar Bremen een goed alternatief. 

Vliegen naar Bremen


Luchthavens nabij Bremen

Bremen Airport

Bremen Airport (BRE)

Het vliegveld van Bremen is centraal gelegen op slechts 4 kilometer van de binnenstad. Lees meer...


Vervoer in Bremen

Openbaar vervoer
Bremen is een compacte stad met een uitgebreid netwerk van openbaar vervoer. Alles wat je niet kan of wil lopen, is met de bus of tram eenvoudig te bereiken. Het openbaar vervoer in Bremen wordt verzorgd door de Bremer Strassenbahn AG (BSAG). Een kaartje voor een enkele rit binnen een zone kost ongeveer EUR 2,50. Ook zijn er meerdere rittenkaarten beschikbaar en kan je voor zo'n EUR 7 een dagkaart kopen.

Fietsen
Bremen is een vlakke stad met veilige wegen om te fietsen. Het is daarom een prima alternatief om op de fiets de stad, de havens en de omgeving te verkennen. Fietsen kan je onder andere huren bij het Radstation bij het Centraal Station. Voor een tientje kan je al een dag gebruik maken van één van de huurfietsen.

Tourist Card
Met de ErlebnisCARD Bremen kan je 1 of 2 dagen onbeperkt gebruik maken van het openbaar vervoer en krijg je bovendien korting op tal van musea en uitgaansgelegenheden. Ook kan je met de kaart gratis gebruik maken van de veerpont over de rivier de Weser. De ErlebnisCARD is online te koop, maar ook op verschillende verkooppunten in de stad. De kaart voor 1 dag is vanaf EUR 9,50 beschikbaar (EUR 13,50 voor 2 personen, inclusief 2 kinderen tot 14 jaar).