Bankenviertel

BankenviertelHet gebied tussen de Goetheplatz en de Taunusanlage is het financiële hart van Frankfurt. Hier bevinden zich het imposante wolkenkrabbers van de Europese Centrale Bank en de grootste Duitse banken. Het zal je snel duidelijk worden waarom Frankfurt ook wel het Manhattan aan de Main, of Mainhattan wordt genoemd.

Indrukwekkend zijn onder meer de Commerzbank Tower (259 meter hoog), de Westend Tower (208 meter hoog, ook wel bekend als het Kronenhochhaus), de twin towers van de Deutsche Bank (155 meter hoog, bekend als Soll und Haben) en de Eurotower, de zetel van de Europese Centrale Bank.

Ondanks de crisis wordt er in Frankfurt nog volop gebouwd. Er worden daarom nog geregeld nieuwe wolkenkrabbers geopend. In 2009 openden de deuren van het 170 meter hoge Opernturm en in 2011 waren de 55 verdiepingen van Tower 185 in het nieuwe Europaviertel gereed. Ook werd er in het oosten van het centrum gebouwd aan het nieuwe hoofdkwartier van de ECB, dat in 2014 gereed moet zijn.

Wil je alle pracht van Frankfurt vanaf boven zien. Bezoek dan het panoramaterras bovenop de Maintower. Vanaf hier heb je een fantastisch uitzicht over de stad en alle wolkenkrabbers.

Adres
Taunusanlage / Neue Mainzer Strasse