Reeperbahn

ReeperbahnDe omgeving van de Reeperbahn in de wijk St. Pauli is al eeuwenlang de buurt waar het uitgaanspubliek op zoek gaat naar bier en andere geneugtes. Je vindt er naast vele uitgaansgelegenheden zoals bars, pubs en vele nightclubs ook tal van sexshops, casino's en andere zaken die je in een Red Light District kan verwachten.
De Reeperbahn is in veel opzichten te vergelijken met de Wallen in Amsterdam. Ook hier tref je, zij het beperkt aan de Herbertstrasse, in het openbaar vrouwen achter het raam die hun diensten aanbieden. Al moet je hier wel voor door een hek, waarachter kinderen en vrouwen niet zijn toegestaan.
Ondanks het rode licht karakter wordt de Reeperbahn door jong en oud bezocht om in het weekend uit te gaan. Je vindt er dan ook de hipste clubs waar studenten, yuppen en ouderen uit hun dak gaan.
Rondom de Reeperbahn vindt je ook enkele clubs waar de Beatles in de jaren '60 aan hun faam begonnen, waaronder de Kaiserkeller aan de Grosse Freiheit, niet ver van het plein dat nu naar de Beatles is vernoemd. 

Adres
Reeperbahn