Schloss Ludwigsburg

Schloss Ludwigsburg is één van de grootste barokke paleizen in Europa. Je vindt er tevens de Barokgalerie, het Modemuseum en het Keramiekmuseum.

Schloss Ludwigdsburg

Schloss Ludwigsburg dateert uit het begin van de 18e eeuw, toen hertog Ludwig van Wërttemberg ongeveer 12 kilometer ten noorden van het centrum van Stuttgart een jachtslot liet bouwen. Door de eeuwen heen werd het paleiscomplex verder uitgebouwd, onder andere toen het begin 19e eeuw de residentie werd van de vorsten van het Koninkrijk Württemberg.

Tegenwoordig is het paleis open voor het publiek, dat zich kan vergapen aan de vele prachtige barokke en rococo zalen en appartementen. Ook de fraaie paleistuinen zijn een bezichtiging waard. Je kunt het paleis individueel bezoeken, maar ook worden er regelmatig rondleidingen gegeven.

Speciaal voor kinderen is een deel van het slotmuseum omgetoverd tot Kinderreich, waar het kinderen is toegestaan om museumstukken aan te raken en er mee te spelen.

Schloss Ludwigsburg huisvest tevens de kunstcollectie van de Barockgalerie, het Modemuseum met een tentoonstelling van mode van de Rococo tot 1960, en een uitgebreide keramiekverzameling.

 

Website
www.schloss-ludwigsburg.de

 

 

 

Foto: © Stuttgart-Marketing GmbH