Uitgaan in Stuttgart

Stuttgart is een prima stad voor een cultureel avondje uit. Zij die willen genieten van bier, wijn en dans kunnen zich tot in de klein uurtjes onderdompelen in het enerverende nachtleven van Stuttgart.

Zoals elke grote stad heeft Stuttgart een gevarieerd aanbod van restaurants met keukens uit alle windstreken. Maar voor wie niet dagelijks in deze regio komt is het een must om in een traditioneel restaurant te genieten van lokale Schwbische gerechten, zoals Gaisburger Marsch (stoofschotel), linzen met Spätzle of Ofenschlupfer, een zoete broodpudding. Een en ander kan gecombineerd worden met een van de vele wijnen uit de regio.
Goede restaurants bevinden zich verspreid over de stad, met een leuke concentratie rondom de Hans-im-Glück-Brunnen en in het Bohnenviertel.

Stuttgart staat bekend om haar uitgebreide culturele aanbod. Het beroemde Staatstheater biedt veelal internationaal gerenommeerde theatervoorstellingen, maar is ook de bühne voor de Staatsopera en het Stuttgarter Ballet.

Traditionele cafés, drukke Brauhausen, gezellige jazzclubs, trendy bars en hippe clubs; je vindt het allemaal in Stuttgart. In het gebied rondom de Theodor-Heuss-Strasse bevinden zich tal van populaire lounge bars, pubs en clubs. Ook de omgeving van de Geissstrasse (rondom de Hans-im-Glück-Brunnen) en aan de Wilhelmsplatz vind je enkele geliefde hotpots om uit te gaan.