Vervoer naar Tallinn

Tallinn is gelegen aan de noordkust van Estland. Aan de andere kant van de Finse Golf ligt Helsinki, dat in de zomer met een snelle veerdienst in ongeveer anderhalf uur is te bereiken. Ook vertrekken er vanuit Tallinn veerboten naar Stockholm en Sint Petersburg.
Tallinn ligt ruim 2.000 kilometer ten noordoosten van Utrecht. De beste optie voor reizigers vanuit de Benelux is daarom het vliegtuig. Er zijn vanaf verschillende luchthavens in de buurt directe verbindingen met de Estse hoofdstad en de vliegtijd bedraagt ongeveer 2½ uur.
Wie een bezoek aan Tallinn wil combineren met andere steden kan, naast de bovengenoemde veerdiensten, ook gebruik maken van trein of bus. Er zijn vanaf Tallinn goede treinverbindingen met onder meer  Sint Petersburg en Moskou. Een doorreis naar de Letse hoofdstad Riga is ook prima te doen met een bus of gehuurde auto.

Vliegen naar Tallinn


Luchthavens nabij Tallinn

Tallinn Airport

Lennart Meri Tallinn Airport (TLL)

De compacte luchthaven van Tallinn is gelegen op slechts 4 km van het centrum. Lees meer...


Vervoer in Tallinn

Openbaar Vervoer
Het openbaar vervoer in Tallinn bestaat uit bussen, trolleybussen en trams. Alle vormen van openbaar vervoer kan men benutten met dezelfde tickets, die je bij een kiosk of de chauffeur koopt. Er zijn tickets per 1 of 2 uur, maar ook tickets voor 1, 2 of 3 dagen. Een dagticket kost ongeveer EUR 5.