Stedentrip Bari

Bari is de hoofdstad van de populaire regio Puglia, gelegen in de hak van Italië. De stad is begonnen als de Romeinse nederzetting Barium, maar kwam pas echt tot bloei in de Middeleeuwen, toen Bari in handen kwam van achtereenvolgens de Saracenen, Byzantijnen en Normandiërs. Tegenwoordig is Bari een belangrijk commercieel centrum in het zuiden van Italië. Toch valt er nog veel te bezichtigen, waaronder de beroemde Basilica di San Nicola met de overblijfselen van Sint Nicolaas, de kathedraal van Bari en het 13e eeuwse kasteel. Bovendien is de stad een uitstekende uitvalbasis voor een ontdekking van de prachtige regio Pugla.

Top attracties in Bari

Sint-Nicolaasbasiliek

Sint-Nicolaasbasiliek

In deze beroemde basiliek bevinden zich de overblijfselen van Sint Nicolaas.

Castello Svevo

Castello Svevo

Het massieve 'Swabische kasteel' stamt uit het begin van de 12e eeuw.

Kathedraal van Bari

Cattedrala San Sabino

De kathedraal van Bari dateert uit de 12e eeuw en is gebouwd in Romaanse stijl.

Pinacoteca Provinciale di Bari

Pinacoteca Provinciale di Bari

In dit regionale museum vind je werken van verschillende Italiaanse schilders.

Shopping in Bari

Bari is een grote stad en daarom kan er uiteraard ook prima gewinkeld worden. De belangrijkste winkelstraat van Bari is Via Sparano. Hier vind je tal van modewinkels, variërend van trendy boetieks tot filialen van de grote modeketens zoals Sisley en Zara. Andere winkelstraten in Bari zijn Corso Carvour en Via Manzoni.

Uitgaan in Bari

Wie in Bari een avondje wil stappen, gaat het beste naar Bariveccchia. In deze oudste wijk van Bari bevinden zich tal van restaurants, pubs en enkele clubs. De locals beginnen hier hun avond in de buitenlucht op de Piazza del Ferrarese of nabij de oude stadsmuren. Populaire clubs bevinden zich ook in de badplaatsen ten noorden van Bari, zoals in Trani en Bisceglie.


Weer in Bari

jan feb mrt apr mei jun jul aug sep okt nov dec
131316192327292724191613
5681014181918161186

Vliegen naar Bari

Bekijk ook deze populaire steden

Napels

Stedentrip Napels

Weekendje Napels? Hoe kom je er en wat is er te doen? Hier vind je de belangrijkste informatie voor een stedentrip naar Napels.
Lees meer...

Rome

Stedentrip Rome

De Eeuwige Stad barst van de historische attracties, waaronder het Colosseum en het Pantheon.
Lees meer...