Uitgaan in Rome

Het uitgaansleven van Rome speelt zich veelal buiten op de vele romatische piazza's af. Wie geniet er niet van tot laat in de avond met een glas wijn op een terras, met om zich heen een vrolijk en gezellig uitgaanspubliek?
Behalve de bekende Piazza Navona zijn er nog vele andere pleinen in de binnenstad die 's avonds een bezoek waard zijn. Bezoek bijvoorbeeld de Piazza della Rotonda voor het Pantheon of de Piazza delle Coppelle voor een authentiek restaurant of gezellige bar.
Ook de bars en restaurants in de wijk Campo de' Fiora zijn populair, vooral bij het jongere uitgaanspubliek. Ontdek verder de kleine straatjes van Trastevere aan de oostelijke oever van de Tiber, bijvoorbeeld nabij Piazza di Santa Maria.
Voor wie op zoek is maar discotheken, clubs of trendy bars, is een bezoek aan de buurt Testaccio, aan te bevelen. Aan de Via di Monte Testaccio vind je meerdere clubs. Of trek naar San Lorenzo, een wijk populair bij studenten. Tot slot biedt ook de Via Libetta in Ostiense een aantal populaire discotheken.

Uitgaansgebieden in Rome

Trastevere

Trastevere

In de gezellige kleine straatjes van deze oude wijk bevinden zich talrijke leuke restaurants en bars. Lees meer...