Vervoer naar Rome

Rome ligt op ruim 15 uur rijden (1.620 km) vanaf Utrecht. Daar rijd je dus niet zo maar voor een weekendje naar toe. Vliegen is uiteraard een beter alternatief. Er zijn vanaf meerdere luchthavens in de Benelux vele rechtstreekse vluchten naar één van de luchthavens van Rome. Na iets meer dan 2 uur vliegen bereik je dan comfortabel de Italiaane hoofdstad. Rome-Fiumicino is het belangrijkste vliegveld van Rome. Ciampino wordt met name gebruikt door budget maatschappijen.
Met de trein van Nederland of België is een lange rit. Maar vanaf Rome bereik je det de snelle treinen van Trenitalia wel in korte tijd en comfortabel vele andere bestemmingen in Italië, zoals bijvoorbeeld Florence in 1½ uur en Napels in 2 uur.

Vliegen naar Rome


Luchthavens nabij Rome

Rome Fiumicino

Rome Fiumicino Airport (FCO)

Het grootste vliegveld van Rome op zo'n 30 km ten zuidoosten van de stad. Lees meer...

Rome Ciampino

Rome Ciampino Airport (CIA)

De tweede luchthaven van Rome, vooral gebruikt door lowcost maatschappijen, ligt zo'n 20 km ten zuiden van de stad. Lees meer...


Vervoer in Rome

Openbaar vervoer
Het openbaar vervoer in Rome bestaat uit de metro, tram en bus. Er zijn 2 metrolijnen (A en B), die elkaar kruizen op het station Termini. Vanwege het beperkte metronetwerk is reizen met de bus (in Rome aangeduid met Trambus) een beter alternatief om alle bezienswaardigheden van de stad te bereiken. Kaartjes voor het openbaar vervoer (geldig in zowel metro, tram als bus) zijn onder meer te koop in de kaartautomaat of bij kiosken. Naast enkele ritten zijn er ook dag- en meerdagenkaarten beschikbaar. 

Fietsen
Rome is ook prima op de fiets te ontdekken. Hoewel het drukke verkeer vele buitenlandse toeristen afschrikt, is het voor de gemiddelde Nederlander geen probleem om tussen de snelle scooters en toeterende auto's door te laveren. Met een georganiseerde bike tour van bijvoorbeeld Baja Bikes Tours weet je zeker dat je geen belangrijke sights mist of onnodige omwegen maakt.

Tourist Card
Blijf je enkele dagen in Rome? Dan is de Roma Pass een optie. Voor ongeveer 30 euro heb je 3 dagen lang onbeperkt openbaar vervoer en gratis toegang of korting op musea.