Vervoer naar Turijn

Turijn ligt in het noordwesten van Italië, op slechts een uur rijden van de Italiaanse en Franse Alpen en 2 uur van Milaan en Genua.
Vanaf Utrecht ben je met de auto via Frankrijk of Duitsland ruim 12 uur onderweg. Met de trein ben je al gauw een hele dag onderweg, met overstappen in onder meer Frankfurt, Basel, Zürich en Milaan. Het beste vervoermiddel voor een korte citytrip is het vliegtuig. Het vliegveld van Turijn ligt op een dik half uur rijden ten noorden van het centrum en heeft regelmatige verbindingen met verschillende luchthavens in Nederland en België. Alternatief ligt de luchthaven Milaan-Malpensa op ongeveer anderhalf uur rijden ten oosten van Turijn.

Vliegen naar Turijn


Luchthavens nabij Turijn

Turijn Airport

Turin Caselle Airport (TRN)

De luchthaven van Turijn ligt ruim 16 kilometer ten noorden van de binnenstad. Lees meer...


Vervoer in Turijn

Openbaar vervoer
De bezienswaardigheden in het centrum zijn allemaal eenvoudig te voet te bereiken. Voor het afleggen van langere afstanden binnen Turijn biedt het openbaar vervoer een uitgebreid netwerk van bus-, tram- en metrolijnen. Tickets zijn te koop op de grotere stations en bij de krantenkiosken (maar bijvoorbeeld niet in de tram zelf).

Sightseeing Tours
De bekende rode bussen van CitySightseeing bieden interessante opties voor het bezichtigen van de bezienswaardigheden van Turijn. De hop-ob hop-off service doet in ruim een uur de belangrijkste attracties aan, waaronder ook de paleizen en kerken die buiten het centrum liggen. Tickets voor de CitySightseeing tours zijn te koop in de bus, maar ook online.