Turin Caselle Airport (TRN)

Turin AirportHet vliegveld van Turijn (Aeroporto di Torino), ook wel bekend als Turijn-Caselle, is vernoemd naar de voormalig president Sandro Pertini en ligt nabij de plaats Caselle, 16 kilometer ten noorden van de binnenstad van Turijn. De luchthaven van Turijn is met één landingsbaan en terminal betrekkelijk klein en overzichtelijk.

Openbaar vervoer
Vanaf de terminal vetrekt elk half uur een trein naar het Dora treinstation in Turijn. De reis duurt 20 minuten en kost ongeveer EUR 7. Vanaf station Dora kan je vervolgens met de bus verder de stad in.
De bussen van Sadem vertrekken ongeveer elk half uur en doen er 3 kwartier over om het centrum te bereiken. Een enkele rit kort rond de 7 euro. Bussen vertrekken vanaf de terminal en stoppen in Turijn onder meer bij de treinstations Porta Nuova en Porta Susa.
Een alternatief is de busdienst van Terravision. De busrit duurt iets langer dan die van Sadem, maar is ook iets goedkoper. Bussen van Terravision vertrekken elk uur vanaf de terminal van de luchthaven.

Taxi
Met de taxi ben je in een half uur in de binnenstad. Je bent dan wel tussen de 30-50 euro kwijt.

Website
www.aeroportoditorino.it