Stedentrip Skopje

Skopje is de hoofdstad van Macedonië en is gelegen aan de rivier de Vardar. De stad was onderdeel van het Romeinse en Byzantijnse Rijk en behoorde tot 1912 tot het Ottomaanse Rijk. De Turken bouwden er vele moskeeën en hamams, waarvan de mooisten in de Oude Bazaar van Skopje te vinden zijn. In 1963 werd de stad zwaar getroffen door een aardbeving. Gelukkig zijn de mooiste kloosters, kerken en moskeeën bewaard gebleven, waaronder de Mustafa Pashamoskee, gebouwd in de 15e eeuw. Vanaf het 5e eeuwse Kalefort aan de hoge oevers van de Varder heb je een fraai uitzicht over de stad. Skopje is zich sinds enkele jaren in sneltreinvaart aan het veranderen, met nieuwe imposante gebouwen en monumenten die in het kader van het project Skopje 2014 de stad moeten omtoveren tot een bezienswaardige Europese hoofdstad.

Top bezienswaardighden in Skopje

Stenen Brug

Stenen Brug

De oude stenen brug verbindt de twee delen van Skopje: de Europese moderne kant en de oud-Aziatische kant.

Kale Fort van Skopje

Kale Fort

Het imposante fort van Skopje waakt al sinds de 6e eeuw vanaf een heuvel over de stad.

Archeologisch Museum

Archeologisch Museum

Tienduizend jaar van Macedonische geschiedenis wordt weergegeven in de prachtige collectie van dit oudheidkundig museum.

Porta Macedonia

Porta Macedonia

Deze recent gebouwde classicistische triomfboog laat de geschiedenis van Macedonië zien.

Shopping in Skopje

Met de Oude Bazaar heeft Skopje de grootste historische bazaar van de Balkan. Hier vlakbij bevindt zich Bit Pazar, een populaire versmarkt. Voor modern winkelen heeft Skopje enkele grote winkelcentra. De grootste mall is Skopje City Mall. Ten oosten van het centrum in de wijk Aerodrom vind je de Capital Mall en het wat gedateerde Biser Shopping Center.

Uitgaan in Skopje

Skopje biedt een gevarieerd aanbod aan goede restaurants. Maar voor een traditionele barbecue, wijn en Balkanmuziek moet je in een zogenaamde Kafanas zijn; de besten bevinden zich in Debar Maalo. In het gebied rondom de Oude Bazaar bevinden zich de beste bars en nachtclubs zijn onder meer te vinden in de omgeving van het stadspark.


Weer in Skopje

jan feb mrt apr mei jun jul aug sep okt nov dec
481419242830302619105
-2025101315151161-1

Foto's van Skopje

Vliegen naar Skopje

Bekijk ook deze populaire steden

Sofia

Stedentrip Sofia

In de Bulgaarse hoofdstad komen eeuwenoude historie en een modern uitgaansleven samen.
Lees meer...

Thessaloniki

Stedentrip Thessaloniki

Thessaloniki is de tweede stad van Griekenland en dankzij de vele studenten een echt levendige metropool.
Lees meer...