Vervoer naar Wenen

Wenen ligt in het oosten van Oostenrijk, op ruim 10 uur rijden (1100 kilometer) van Utrecht. De Oostenrijkse hoofdstad ligt op minder dan een uur rijden ten westen van de Slowaakse hoofdstad Bratislava en iets meer dan 2 uur rijden vanaf Boedapest. De Oostenrijkse steden Graz en Salzburg liggen op 2 en 2¾ uur rijden afstand.

Vanaf Utrecht kan je met de trein middels één overstap in Frankfurt in ruim 12 uur per ICE naar Wenen reizen. Vanaf München is het met de hogesnelheidstrein 4 uur rijden naar Wenen. Wenen-Boedapest doe je met de trein zonder overstappen in 3 uur.

Vanaf Nederland vlieg je vanaf Schiphol en Rotterdam in minder dan 2 uur naar Wenen. Ook vanuit Brussel en Düsseldorf zijn er regelmatige vliegverbindingen naar de Oostenrijkse hoofdstad.

Vliegen naar Wenen


Luchthavens nabij Wenen

Vienna Airport

Vienna Airport (VIE)

De luchthaven van Wenen ligt 18 km ten zuidoosten van het centrum, op een kwartier met de trein vanaf Wien-Mitte. Lees meer...


Vervoer in Wenen

Openbaar vervoer
Wenen heeft een ondergronds metronetwerk (U-Bahn) met 5 metrolijnen. Daarnaast kent de stad 28 tram- en 90 buslijnen. Daarmee heeft Wenen een uitstekende openbaar vervoer voorziening. Een enkele reis in bus, tram of metro kost iets meer dan 2 euro. Voor zo'n 7 euro heb je een dag lang onbeperkt reizen.

Fietsen
Wenen is ook prima op de fiets te ontdekken. Met meer dan 1200 kilometer aan fietspaden kan je urenlang veilig rondfietsen in de Oostenrijkse hoofdstad. Zo leidt het fietspad langs de Ringstrasse je langs vele hoogtepunten van de stad. Ook kan je je aansluiten bij één van de vele sightseeing tours op de fiets die door verschillende organisaties en fietsverhuurders worden aangeboden.

Tourist Card
Met de Vienna Card heb je 3 dagen (72 uur) onbeperkt toegang tot het openbaar vervoer. Daarnaast heb je korting op musea en verschillende andere attracties en horecagelegenheden. De Vienna Card kost EUR 20 en is online te bestellen via www.wienkarte.at