Katowice International Airport (KTW)

Katowice AirportKatowice International Airport ligt nabij de plaats Pyrzowice, ongeveer 30 kilometer ten noorden van Katowice en 100 kilometer ten westen van Krakau. Lange tijd was het de belangrijkste luchthaven in het zuiden van Polen, maar de laatste jaren vliegen steeds meer luchtvaartmaatschappijen op Krakau.

Openbaar Vervoer
Het treinstation in het centrum van Katowice is te bereiken met de reguliere bus. De rit duurt zo'n 50 minuten en kost een paar zloty. Vanaf het station zijn alle grote steden in Zuid-Polen eenvoudig te bereiken. De trein van Katowice naar Krakau doet er ongeveer een 1¼ uur over.
Wil je vanaf Katowice Airport rechtstreeks naar Krakau? Dan neem je het beste de busdiensten van Matuszek of Pyrzowice Ekspres
Deze particuliere busmaatschappijen bieden busdiensten aan die aansluiten op de aankomst- en vertrektijden van de meeste airlines. Je zit dan een kleine 2 uur in de bus en betaalt omgerekend zo'n 12 euro. Tickets zijn online te koop.

Taxi
Met de taxi ben je een klein half uur onderweg van de luchthaven naar het centrum van Katowice. De kosten liggen rond PLN 100. Naar Krakau ben je met de taxi minimaal 1¼ uur onderweg en daar betaal je dan tussen de PLN 300-400 voor.

Website
www.katowice-airport.com 

Meer vervoer in Krakau