Stedentrip Poznan

Poznan (Poznań) is een historische stad in het westen van Polen. In de 10e eeuw was het de hoofdstad van de opkomende Poolse staat. Ook was het in de tweede helft van de Middeleeuwen een belangrijk religieus centrum, met de eerste zetel van een bisschop in Polen. Veel van de historie is terug te vinden in de architectuur van de oude stad. Bijzonder bezienswaardig zijn het oude marktplein (Stary Rynek) en de kathedraal in de wijk Ostrów Tumski. Tegenwoordig heeft de stad ook een belangrijke commerciele functie. De jaarmarkt in Poznan trekt elk jaar vele duizenden bezoekers.

Top attracties in Poznan

Oude Markt

Oude Markt

Dit oude marktplein met haar kleurrijke herenhuizen was eeuwenlang het commerciële en administratieve centrum van de stad.

Raadhuis

Raadhuis

Het raadhuis op de Oude Markt is één van de mooiste Renaissance bouwwerken van Europa.

Sint-Petrus-en-Pauluskathedraal

Sint-Petrus-en-Pauluskathedraal

De kathedraal van Poznan bevindt zich in Ostrów Tumski, het oudste deel van de stad.

Jezuïtencollege

Jezuïetencollege

De gebouwen van het voormalige Jezuïetencollege behoren onmiskenbaar tot de mooiste gebouwen van de stad.

Shopping in Poznan

De autovrije ulica Półwiejska was altijd de belangrijkste winkelstraat van Poznan, maar is nu vooral de route naar Stary Browar. Deze voormalige brouwerij is omgebouwd tot één van de fraaiste shopping malls van Centraal Europa. Een andere populaire shopping mall met een uitgebreid winkelaanbod is Galeria Malta, ten zuidoosten van het stadscentrum. En de nieuwste aanwinst is Poznan Centrum, een hypermoderne mall gebouwd bovenop het centraal station.

Uitgaan in Poznan

Poznan heeft een uitgebreid cultureel aanbod, met een klassiek operagebouw en tal van theaters. Voor traditioneel eten en gezellige cafés ga je het beste naar de Oude Markt. Hier vind je 's avonds ook de meeste pubs en bars. Loop voor de minder toeristische bars een paar straten van de Oude Markt vandaan, of bezoek ulica Taczaka. Ook voor de nachtbrakers heeft Poznan een breed aanbod aan clubs en discotheken, waaronder een dependance van de bekende club Pacha.


Weer in Poznan

jan feb mrt apr mei jun jul aug sep okt nov dec
0271319222424191372
-5-4038111313951-3

Foto's van Poznan

Vliegen naar Poznan

Bekijk ook deze populaire steden

Wroclaw

Stedentrip Wroclaw

Wroclaw heeft een fraaie oude binnenstad, moderne shopping malls en een bruisend nachtleven.
Lees meer...

Warschau

Stedentrip Warschau

Bezoek de oude binnenstad, winkel in de grootste malls van Europa en party tot in de kleine uurtjes!
Lees meer...