Sagrada Família

Het beroemdste gebouw van Barcelona is het meesterwerk van Gaudí. Nog niet af, maar wel al een genot voor het oog.

Sagrada Familia Barcelona

De Temple Expiatori de la Sagrada Família is waarschijnlijk de meest excentrieke kerk van Europa. De bouw van deze kerk naar een ontwerp van Gaudí is begonnen in 1883 en is nog altijd niet af. Gaudí overleed in 1926 en toen stond er nog slechts een gevel, de crypte, de apsis en één toren. Inmiddels is de bouw al een stuk verder gevorderd.

Als de kerk af is, volgens optimistische prognoses in 2026 (100 jaar na het overlijden van de architect), zal ook de grootste van de torens, een 180 meter hoge zeppelin-vormige kegel midden op het gebouw, gereed zijn. Er kunnen dan 10.000 mensen gelijktijdig deelnemen aan de mis.

De prachtige Modernistische kerk is al wel in gebruik en is open voor het publiek. Van buiten zijn de rijk gedecoreerde gevels te bewonderen en binnen is het imposante interieur, met lange boomachtige zuilen en kleurrijke glas-in-loodramen, een indrukwekkend schouwspel. Met de lift kan je naar de top van één van de torens. Vanaf daar heb je een prachtig uitzicht over de stad. En hoewel je met de lift ook weer naar beneden kunt, is het aan te raden om met de smalle trap weer neerwaarts te gaan. Vanaf verschillende hoogtes heb je dan een mooi uitzicht over de stad en kan je van dichtbij een blik werpen op de bouwwerkzaamheden.

Onder de kerk bevindt zich ook een museum met meer informatie over het ontwerp en de voortgang van de bouw van de kerk. 

Website
www.sagradafamilia.cat

 

Tickets
Skip-the-line! Koop nu hier alvast online tickets en ontvang je toegangskaarten direct op je mobiel.

 

 

 

 

Foto: © Alberto Masnovo / Dreamstime