Uitgaan in Barcelona

Barri Gòtic, het oude centrum van Barcelona, is niet alleen druk bezocht vanwege haar oude bezienswaardigheden, maar ook om haar vele restaurants, bars en clubs.Uitgaansgelegenheden centreren er zich rond Plaça Reial.

El Born ligt in La Ribera ten westen van de oude binnenstad. De Middeleeuwse gebouwen in dit stadsdeel zijn tegenwoordig behuisd met trendy bars, boetieks en modewinkels. De cafés, restaurants en bars in de buurt rond Mercat del Born zijn erg in locals.

De wijk Raval ten noorden van de Ramblas is lange tijd een beruchte en vaak vermeden wijk geweest. Tegenwoordig is dit deel van Barcelona erg in opkomst. Er bevinden zich enkele populaire restaurants en bars, waaronder Zentraus aan de Rambla del Raval en de underground club Moog.

De wijk Gràcia bevindt zich tussen Parc Güell en Casa Milà aan de Passeig de Gràcia. In deze studentenwijk bevinden zich vele terrasjes, tapas bar en authentieke barretjes, o.a. rond Plaça del Sol.

Port Olympic is gebouwd rond 1992, toen de oude haven plaats moesten maken voor goudgele stranden en het Olympisch dorp. Rond de jachthaven bevinden zich nu tal van populaire bars en discotheken en ook op het strand van Barceloneta wordt in de zomer flink gefeest.