Vervoer naar Valencia

Valencia ligt aan de oostkust van Spanje, zo'n 1850 kilometer te zuiden van Utrecht. Barcelona en Madrid bevinden zich op ongeveer 3 uur rijden ten noorden respectievelijk ten westen van Valencia. Op 1¾ uur rijden ten zuiden van Valencia ligt Alicante.
Met de hogesnelheidstrein is Madrid in iets meer dan anderhalf uur ook snel per trein te bereiken.
Vanuit Nederland en België is vliegen het beste alternatief om snel en comfortabel naar Valencia te reizen. Vanaf vrijwel alle luchthavens in de regio zijn er regelmatige rechtstreekse verbindingen met Valencia. De vliegtijd bedraagt ongeveer 2¼ uur.

Vliegen naar Valencia


Luchthavens nabij Valencia

Valencia Airport

Valencia Airport (VLC)

De luchthaven van Valencia ligt 8 kilometer ten westen van de stad. Lees meer...


Vervoer in Valencia

Openbaar vervoer
Het openbaar vervoer in Valencia is prima geregeld. De stad kent een uitgebreid metronetwerk (Metrovalencia) met 10 metrolijnen, waarmee alle delen van Valencia snel en gemakkelijk te bereiken zijn. Daarnaast rijden er uiteraard ook vele stadsbussen die handig zijn voor de kortere afstanden.

Fietsen
Valencia is ook een uitstekende stad om met de fiets te verkennen. Valencia is vlak en heeft vele goedverzorgde fietspaden. Er zijn verschillende locaties in Valencia waar je fietsen kunt huren en ook worden er rondleidingen op de fiets aangeboden. Daarnaast kent Valencia een gemeentelijk 'witte fietsenplan', Valenbisi, waarbij je goedkoop een fiets kunt huren en elders weer kan achterlaten.

Tourist Card
De Valencia Tourist Card is gunstig voor iedereen die veel van de stad wil zien en daarom ook geregeld van het openbaar vervoer gebruik maakt. Met deze kaart kan je onbeperkt gebruik maken van het openbaar vervoer en heb je bovendien toegang tot veel musea en attracties in Valencia. Daarnaast krijg je in verschillende restaurants en winkels korting. De Valencia Tourist Card is beschikbaar voor een periode van 24, 48 of 72 uur en is te koop vanaf EUR 15. Koop je 'm voor je vertrek online, dan is de kaart 10% goedkoper.