Valencia Airport (VLC)

Valencia AirportHet vliegveld van Valencia ligt slechts 8 kilometer ten westen van de stad, nabij de plaats Manises. Valencia Airport (Aeropuerto de Valencia) is relatief klein en is in 2007 grondig gerenoveerd, waarmee het nu een overzichtelijke en goed toegankelijke luchthaven is geworden. 
In 2012 verwerkte de luchthaven van Valencia een kleine 5 miljoen passagiers, waarmee het qua passagiersvervoer de 10e luchthaven van Spanje is. 

Openbaar vervoer
Het vliegveld van Valencia heeft haar eigen metrostation (station Aeroport). Met metrolijn 3 en 5 bereik je de binnenstad (Calle Colón) in 25 minuten. Een ticket voor een enkele rit kost ongeveer 4 euro. Ook kan je met de bus (lijn 150) naar het centrum. Een buskaartje is iets goedkoper dan met de metro (enkele reis ongeveer EUR 1,50), maar je bent met 45 minuten wel aanzienlijk langer onderweg.

Taxi
Met de taxi ben je, buiten de spits, in ongeveer 15 minuten in de binnenstad. Een taxirit kost overdag rond de EUR 20-25. 's Avonds ben je waarschijnlijk een tientje meer kwijt.

Website
www.aena-aeropuertos.es