Shoppen in Istanbul

In Istanbul kan je op vele manieren genieten van een middagje shoppen. Uiteraard kan je er terecht in de grote en bekende bazaars. Maar je vindt in Istanbul ook veel moderne shopping malls en leuke winkelstraten.

Hoewel winkelcentra een vrij jong begrip zijn in Istanbul, is er in vrijwel elke buurt minimaal één te vinden. De meest interessante winkelcentra bevinden zich in de buurt van Taksim, goed bereikbaar per openbaar vervoer. Akmerkez en Istinye Park zijn twee van de meeste bekende en indrukwekkende winkelcentra. Akmerkez werd in 1996 uitgeroepen tot beste winkelcentrum ter wereld en Istinye Park trekt veel bezoekers door het imposante interieur,  en binnentuin.

Istiklal Caddesi is de meest bekende winkelstraat waar zowel goede merken als souvenirwinkels te vinden zijn. De 14 kilometer lange Bağdet Caddesi is een winkelstraat met luxe boetiekjes en lokale merken. Zoek je winkels in het hogere segment, dan is Abdi Ipekçi Caddesi een goed alternatief. OokNuruosmaniye Caddesi is een interessante straat voor hen die willen investeren in sieraden, tapijten of andere lokale producten van Istanbul.