Uitgaan in Istanbul

In deze enorme miljoenenstad kan je uiteraard ook een prima avondje uit beleven. Lekker eten of decadent uitgaan in luxe clubs, alles is mogelijk in Istanbul.

Het nachtleven in Istanbul wordt steeds levendiger en rooftop bars worden steeds populairder. Beyoğlu is één van de meest bekende uitgaansgebieden in Istanbul en staat tevens bekend om de talloze eetgelegenheden: van gaten in de muur waaruit huisgemaakte maaltijden worden geserveerd, tot chique restaurants.

Ook in Ortaköy en Galata zijn de restaurants in de laatste jaren tot bloei gekomen. In Istanbul begin je traditioneel met mezze, kleine gerechten. Istanbul staat bekend om zijn verse vis en visrestaurants, welke in de kleine wijken langs de Bosphorus te vinden zijn. Deze restaurants variëren van betaalbaar tot prijzig. De herfst en winter zijn bij uitstek de beste seizoenen om een visgerecht te bestellen.

De hippe uitgaansgebieden bevinden zich in Galatasaray en Ortaköy. Zoek je een plek van zien en gezien worden in het hogere segment? Dan is Kadikoy aan de andere kant van het water dé plek om uit te gaan.