Vervoer naar Liverpool

Liverpool ligt in het noordwesten van Engeland, op ongeveer 3 kwartier rijden ten westen van Manchester en een kleine 2 uur rijden ten noordwesten van Birmingham. Andere steden in de omgeving zijn Leeds (117 km, 1½ uur), Sheffield (125 km, 1¾ uur) en Nottingham (176 km, 2 uur). Londen ligt op ruim 3½ uur rijden (340 km) ten zuidoosten van Liverpool.
Liverpool is vanuit Nederland het snelst te bereiken per vliegtuig. Er zijn regelmatige verbindingen tussen Amsterdam Schiphol en de luchthaven van Liverpool. Het vluchtaanbod naar Manchester Airport, zo'n 60 km ten oosten van Liverpool, is aanzienlijk uitgebreider.
Met de trein bereik je Liverpool vanaf Brussel-Zuid in ongeveer 6 uur, met een overstap in Londen. 

Vliegen naar Liverpool


Luchthavens nabij Liverpool

Liverpool Airport

Liverpool John Lennon Airport (LPL)

Het vliegveld van Liverpool ligt 12 kilometer ten zuidoosten van de stad. Lees meer...


Vervoer in Liverpool

Openbaar vervoer
Het openbaar vervoer in Liverpool wordt verzorgd door Merseytravel, de maatschappij die zowel het lokale busvervoer als het regionale treinverkeer beheert. Ook verzorgt Merseytravel het vervoer over water naar de nabijgelegen plaatsen Seacombe en Woodside. Het busvervoer in Liverpool en omgeving wordt door verschillende private maatschappijen uitgevoerd, waaronder Arriva en Stagecoach.
 

Sightseeing Tours
In Liverpool vind je verschillende sightseeing tours die per bus een rondje langs de belangrijkste attracties van de stad maken. De rode bus van de Hop On-Hop Off service van CitySightseeing is de bekendste, maar ook de bus van CityExplorer en de rondgang met het amfibievoertuig van The Yellow Duckmarine zijn prima alternatieven.