Hyde Park

Hyde ParkHyde Park is een koninklijk park in het westen van het Londense centrum. Het park is direct verbonden met de Kensington Gardens, waarmee het samen een soort 'Central Park' van Londen vormt. Je vindt er weidse grasvelden, een groot kunstmatig meer (The Serpentine) met bootjes, en lange rustieke wandelpaden. Hyde Park is daarmee een ideale plek om even te ontsnappen aan de drukte van de stad of te genieten van een rustige zondagmorgen.
Het park was in 1851 het toneel van de Great Exposition, een grote industriële tentoonstelling, en is tegenwoordig nog vaak de venue van grote openluchtconcerten.
In het park vind je verschillende monumenten, waaronder het monument ter nagedachtenis aan Prinses Diana en de slachtoffers van de terreuraanslagen van juli 2005.
Aan de oostkant van het park vind je Speaker's Corner. Hier verzamelt zich, vooral op zondag, een gemêleerd gezelschap van sprekers, die vanaf hun zeepkist hun politieke voorkeur, religieuze overtuiging of het bestaan van buitenaards leven verkondigen.

Adres
Hyde Park

Website
www.royalparks.org.uk