Saint Paul's Cathedral

St Paul's Cathedral

De eerste kathedraal op deze plek in de City verrees al in de 7e eeuw. Na al enkele malen verwoest te zijn werd het vanaf de 11e eeuw weer opgebouwd door de Noormannen. In de Middeleeuwen was St. Paul's Cathedral één van de grootste kerkgebouwen van Europa.
In de Great Fire van 1666 werd de toch al enigszins vervallen kathedraal compleet verwoest. Er werd vervolgens op dezelfde plek een nieuwe kerk gebouwd in barokke stijl, naar een ontwerp van architect Christopher Wren. Het bouwwerk wordt gekenmerkt door de enorme koepel, met een hoogte van 110 meter de één na grootste koepel in zijn soort (alleen de koepel van de St Pieter in Rome is groter). Ook de westelijke facade (The Western Front) wordt vaak teruggezien op foto's van St Paul's. Andere hoogtepunten van deze kerk zijn de Whispering Gallery, een gallerije halverwege de koepel, en de catacomben met graven van beroemde Engelsen zoals Lord Nelson, Florence Nightingale en Winston Churchill.
St Paul's Cathedral stond in 1981 wereldwijd in de spotlight, toen er op 29 juli van dat jaar het huwelijk werd voltrokken van Prince Charles en Lady Diana.

Adres
Ludgate Hill

Website
www.stpauls.co.uk