Leicester Square

Leicester SquareLeicester Square is zo'n beetje te vergelijken met het Leidseplein in Amsterdam. Het plein is gelegen nabij het Theater District in West End. Je vindt in de omgeving van Leicester Square dan ook talloze theaters en ticket booths; loketten waar je kaartjes voor voorstellingen kunt kopen.
Ook bevinden zich aan het plein de bekendste bioscopen van Londen. Zo vinden in het Empire Cinema complex aan Leicester Square vinden de grote filmpremières plaats.
Ook voor wie van het nachtelijk uitgaansleven houdt, komt op en rondom het Leicester Square aan zijn trekken. Tot voor enkele jaren was de Hippodrome op Leicester Square één van de populairste discotheken van Londen. Sinds 2005 is de clubs echter gesloten. Nu huisvest de Hippodrome het grootste casino van de stad. In de omgeving van het plein zijn echter nog talrijke pubs en bars te vinden waar je kunt genieten van de nodige alcohol.
En mocht je op een gegeven moment trek krijgen, dan ben je vanaf Leicester Square in drie keer vallen bij Lisle Street, het Londense Chinatown.

Adres
Leicester Square