National Football Museum

Manchester is voetbal. Denk alleen maar aan de topclubs Manchester United en Manchester City. Het is daarom niet vreemd dat het nationale voetbalmuseum (National Football Museum) in deze stad gevestigd is.

National Football Museum - Entrance

Het National Football Museum is opgericht in 2001 in Preston, zo'n 50 kilometer ten noorden van Manchester. In 2012 verhuisde het naar het fraai vormgegeven Urbis Buidling in Manchester.

Het museum is verspreid over vier verdiepingen en is naar eigen zeggen het grootste voetbalmuseum ter wereld. Het stelt ruimt 2500 objecten ten toon, waaronder bijvoorbeeld voetbalshirts van Pele en Maradona, de originele voetbal van de WK finale van 1966 en vele andere attributen. Het museum is ingedeeld in zones, met informatie over bijvoorbeeld stadions, voetbalcompetities, voetbalclubs en spelers.

National Football Museum

Ook kunnen voetbalfans zich in het National Football Museum vermaken met verschillende interactieve games, waaronder bijvoorbeeld de Penalty Shootout.

Met onder meer een speciale Kids Zone is het veelzijdige museum een uitstekende attractie voor wie met het hele gezin op bezoek is in Manchester. En voetbalfans die na een bezoek aan het National Football Museum nog niet genoeg voetbal hebben gezien, kunnen terecht in het Manchester United Museum.

 

 

Website
www.nationalfootballmuseum.com

 

 

 

Meer bezienswaardigheden in Manchester