Uitgaan in Manchester

Manchester is een waar paradijs voor wie een avondje wil stappen. Het biedt vele goede theaters en concertgebouwen, maar bovenal een bruisend nachtleven met talrijke pubs en nightclubs.

Voor een klassiek avondje uit kan je terecht voor een theatervoorstelling in de Royal Exchange Theatre, het Palace Theatre of één van de vele kleinere theaters in de stad. Het Manchester Opera House biedt musicals, theater, concerten en opera's. In het gerenoveerde Salford Quays vindt je het moderne kunstcentrum The Lowry, waar theaters en concerten opgevoerd worden.

Trendy restaurants en high end bars vind je in Spinningsfields in de omgeving van het Opera House. Hier en aan de aangrenzende Peter Street staan mensen in de rij voor de populairste hotspots.

Ten noorden van het winkelcentrum Arndale ligt het uitgaanscomplex The Printworks. Hier bevinden zich vele restaurants en populaire nachtclubs. De naastgelegen Corn Exchange is recentelijk omgebouwd tot een uitgebreide food court.

Deansgate is een lange straat die loopt van Manchester Cathedral in het noorden naar Deansgate Station in het zuiden. Aan deze straat bevinden zich vele bars, pubs en restaurants die populair zijn bij liefhebbers van goedkoop bier en vrolijke meezingers. In de buurt van het station vind je in de gewelven onder de spoorweg bij Deansgate Locks een klein dozijn populaire restaurants en trendy bars.

Het Northern Quarter is geliefd bij een meer alternatief uitgaanspubliek, met onder meer oude pubs en gezellige jazz clubs.  Canal Street is populair bij de homoscene en studenten spenderen hun weekend graag aan Oxford Street in de omgeving van de universiteit.