Stedentrips per thema

Wil je graag een keer met je vrienden een weekendje stappen? Samen met je dochter een dagje winkelen? Of ben je op zoek naar een stad met veel musea en culturele evenementen? Hier vind je per thema de volgens ons beste steden om voor een speciale reden een weekendje heen te vliegen.

Top 5 steden per thema

Cultuursteden

Cultuursteden

Bezoek je graag een museum, hou je van historische monumenten en geniet je van culturele festivals? Dan is een weekendje weg naar één van deze culturele steden een aanrader. Bekijk in dit overzicht de meest culturele steden van Europa.
Lees meer...

Winkelsteden

Winkelsteden

Shoppen tot je er bij neervalt kan in vele steden, maar deze steden zijn een waar walhalla voor shopaholics. Geniet er van het uitgebreide winkelaanbod en maak er samen met je moeder, dochter of vriendinnen een onvergetelijk weekend van.
Lees meer...

Uitgaanssteden

Uitgaanssteden

Stappen met je vrienden in een buitenlandse stad? Er zijn vele mogelijkheden, net over de grens of verder weg in Europa. Wij geven je een overzicht van de populairste hotspots waar je een weekendje helemaal los kan gaan!
Lees meer...

Strandsteden

Strandsteden

Overdag op het strand en 's avonds stappen in de grote stad? Of juist in de avond uitblussen aan de promenade na een intensieve dag sightseeing? In deze steden combineer je het strand met een bezoek aan een leuke stad.
Lees meer...

Kerststeden

Kerststeden

Wat is er gezelliger dan in de weken voor Kerst een traditionele Kerstmarkt te bezoeken? Geniet in een sfeervolle omgeving van Glühwein en andere lekkernijen en doe tegelijk je laatste kertsinkopen.
Lees meer...

Voetbalsteden

Voetbalsteden

Ben jij een echte voetbalfan? Vlieg dan eens voor een weekend naar één van deze leuke voetbalsteden, waar je een bezoek aan de wedstrijd of voetbalmuseum kan combineren met een leuke stedentrip.
Lees meer...

Wintersport

Wintersport

Steden als Innsbruck en Salzburg worden vaak gezien als vliegbestemmingen op weg naar de wintersport in de Alpen. Maar vergeet niet dat deze steden zelf ook een bezichtiging waard zijn.
Lees meer...

Marathonsteden

Marathonsteden

Het lopen van een marathon is voor veel hardlopers een ultieme uitdaging. Er is in Europa een ruime keuze aan steden waar een mooie marathon gelopen kan worden.
Lees meer...

Romantische steden

Romantische steden

Samen met je geliefde een romantisch weekendje weg? Denk dan aan een stedentrip naar één van deze Europese steden die bekend staan als stad van de liefde en romantiek.
Lees meer...