Liege Airport

Liege Airport bij Luik in het oosten van België is de op twee na drukste luchthaven van het land, na Brussel-Zaventem en de luchthaven bij Charleroi. In 2013 vertrokken ruim 300.000 passagiers vanaf Liege Airport, dat gelegen is op een kleine 12 kilometer ten westen van Luik en 40 kilometer ten zuidwesten van Maastricht.
De luchthaven van Luik was lang één van de grootste vrachtluchthavens van Europa. Sinds enkele jaren vertrekken echter steeds meer passagiersvluchten naar een groeiend aantal bestemmingen voor vakantie en stedentrips.

Bestemmingen vanaf Liege Airport

Hieronder vind je een overzicht van alle stedentrip bestemmingen vanaf Liege Airport. Kijk voor een compleet overzicht van alle bestemmingen vanaf Liege Airport op liegeairport.com.

Land Stad Luchtvaartmaatschappij
Griekenland Heraklion TUIfly
Spanje Alicante TUIfly
Malaga TUIfly
Palma de Mallorca TUIfly
Turkije  Antalya TUIfly
Izmir TUIfly
Kayseri TUIfly

Bereikbaarheid van Liege Airport

Met het openbaar vervoer naar Liege Airport

Vanaf Luik rijden brengen bus 53 en 57 je van het centrum naar Liege Airport. Buslijn 53 vertrekt onder andere van Place St Lambert en rijdt dan in een half uur naar de luchthaven. Lijn 57 vertrekt vanaf treinstation Gare de Guillemins en bereikt de luchthaven in een kwartier. Een buskaartje kost ongeveer 2 euro.

Met de auto naar Liege Airport

Liege Airport ligt aan de Rue de l'Aéroport in Grâce-Hollogne,  ongeveer 10 kilometer ten westen van Luik. Het is te bereiken via afslag 3 van de E42, die loopt van Luik naar Namen/Namur. Vanaf Maastricht bereik je de luchthaven in ongeveer een half uur via de A2, E25 en E42.

Parkeren bij Liege Airport

Liege Airport heeft 3 grote parkeerplaatsen. P1 en P2 liggen dicht bij de vertrekhal. P3 is bestemd voor lang parkeren en ligt aan de andere kant van de snelweg E42 op 5 minuten lopen van de terminal. Parkeren bij Liege Airport kost EUR 15 per dag.

Reistijden van en naar Liege Airport

Hoe lang is het rijden naar Liege Airport. Hieronder een overzicht van de afstanden en reistijden naar Liege Airport vanaf verschillende steden in Nederland en België, gebaseerd op gegevens van Google.

Stad Auto
Amsterdam 2½ uur (246 km)
Antwerpen 1¼ uur (125 km)
Arnhem 2 uur (203 km)
Breda 1½ uur (174 km)
Brugge 2 uur (195 km)
Brussel 1 uur (92 km)
Den Haag 2½ uur (248 km)
Eindhoven 1¼ uur (123 km)
Luik ¼ uur (12 km)
Maastricht ½ uur (41 km)
Utrecht 2 uur (215 km)
Zwolle 2½ uur (267 km)